Verdachte doodschieten agenten opgepakt

static

Twee politiemensen zijn in de Amerikaanse staat Iowa in hun patrouillewagens doodgeschoten bij twee incidenten. Volgens de politie lijken de incidenten op "hinderlaagachtige aanvallen".

Het eerste geval vroeg in de nacht van dinsdag op woensdag was in Urbandale. Een politieman reageerde op meldingen dat er werd geschoten. Collega's vonden hem even later dood achter het stuur van zijn auto.

Andere politiemensen die naar de plek van die schietpartij reden, kwamen onderweg langs een patrouillewagen waar een politieman met schotwonden in zat. Die overleed op weg naar het ziekenhuis.

Volgens de politie zaten de twee slachtoffers "gewoon duidelijk achter het stuur"toen ze werden geraakt en hadden ze daarvoor geen contact met de dader(s).

Update 16.30 uur:
De politie heeft woensdag een man aangehouden die wordt verdacht van het doodschieten van twee agenten in de Amerikaanse staat Iowa. De verdachte is een 46-jarige blanke man. Dat heeft de politie gezegd tegen de krant The Des Moines Register.


De twee politiemensen werden in hun patrouillewagens doodgeschoten bij twee incidenten. Het eerste slachtoffer viel in Urbandale. Dat is een voorstad van Des Moines, de hoofdstad van Iowa. Een politieman reageerde op meldingen dat er werd geschoten. Collega's vonden hem even later dood achter het stuur van zijn auto.

Andere politiemensen die naar de plek van die schietpartij reden, kwamen onderweg langs een patrouillewagen. Daarin zat een politieman met schotwonden. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Verdachte doodschieten agenten Iowa opgepakt
Verdachte doodschieten agenten Iowa opgepakt (Foto: ANP)