Arsenal verslikt zich bijna in Ludogorets, PSG door in Champions League

Redactie

Ludogorets leek in eigen huis te gaan stunten tegen Arsenal, maar moest uiteindelijk toch een 2-3 nederlaag slikken ondanks de invalbeurt van Virgil Misidjan. De Londense equipe liep in de eerste twintig minuten te slaapwandelen. The Gunners werden helemaal zoek gespeeld door de fanatieke Bulgaren. Kwalitatief was het niet best van beide kanten, maar Ludogorets compenseerde dat met veel passie en fanatieke aanhang dat hen naar voren schreeuwde.

Jonathan Cafu wist na een vrije bal van de Bulgaren het leder achter David Ospina te tikken: 1-0. Stadion Vasil Levski ontplofte, en twee minuten later zorgde Claudiu Keșerü op aangeven van diezelfde Cafu voor de 2-0 in de vijftiende minuut. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Granit Xhaka tikte op aangeven van Mesut Özil in de twintigste minuut, de 2-1 binnen.

Olivier Giroud, de grote held bij Arsenal het afgelopen weekend, bracht zijn club op gelijke hoogte in de 41e minuut. Het elftal van Arsène Wenger had na de theepauze het geluk aan haar zijde, want de gastheren kregen de beste kansen. Ospina groeide daarom uit tot held bij Arsenal, en uiteindelijk zorgde Özil ervoor dat de Londenaren drie punten mee naar huis wisten te nemen.

Basel - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain gaat door in de Champions League. De Franse topclub had aan een moeizame zege op Basel genoeg. Het lukte PSG tot dusver pas twee keer om in vier wedstrijden een ticket voor de achtste finales van de Champions League te bemachtigen. Tegen FC Basel deed de mogelijkheid zich voor om dat voor de derde keer te presteren.

PSG liep al vroeg in de wedstrijd tegen een teleurstelling aan. Thiago Silva viel bij de rust uit met een blessure. De Braziliaanse verdediger ging naar de kant voor Grzegorz Krychowiak. Die nam zijn plek in op het middenveld, waardoor Tihiago Motta een linie kon terugzakken. De Parijzenaren stonden op dat moment al wel op voorsprong. Blaise Matuidi bracht PSG twee minuten voor de rust de openingsgoal. De middenvelder, die tot dusver dit seizoen niet onomstreden is, mikte raak uit een corner van Thomas Meunier.

De tweede teleurstelling volgde halverwege de tweede helft voor PSG. Met een schot van 25 meter afstand trok Luca Zuffi de score gelijk. Basel kwam niet veel later met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Sereso Dié. Dat deed de Zwitsers de das om: in de slotminuten schoot Meunier PSG met een prachtige volley naar overwintering in de Champions League.