CL: Uitslag PSV - Bayern München

Peterselieman

PSV is er niet in geslaagd de achtste finales van de Champions League de bereiken. Om kans te houden op overwintering in het kampioenenbal moesten de Eindhovenaren vanavond winnen van Bayern München, maar gingen in eigen huis met 1-2 onderuit. Hierdoor moet met FK Rostov een strijd uitgevochten worden om een plaats in de Europa League.

Bayern begon sterk aan het duel tegen PSV en had binnen enkele minuten tot tweemaal toe op voorsprong kunnen en moeten staan. Thomas Müller schoot na twee minuten maar net naast, terwijl nauwelijks twee minuten later Robert Lewandowski op de lat kopte.

Aan de andere kant was het na twintig minuten wel raak nadat Manuel Neuer een kopbal van Davy Pröpper niet goed verwerkte en Santiago Arias vanuit buitenspelpositie raak kon koppen. Het doelpunt werd ondanks protesten goedgekeurd. Ook daarna had PSV nog even het geluk aan haar zij, Lewandowski raakte in Eindhoven uit een hoekschop de paal. Andres Guardado maakte echter snel daarna hands in het strafschopgebied, waarna Lewandowski vanaf de stip wel doel trof: 1-1.

Na rust drukte Bayern door, maar vond telkens doelman Remko Pasveer op haar weg. Alleen Müller was vanuit een rebound dichtbij een doelpunt, maar hij vond PSV-verdediger Moreno op zijn weg. Een kwartier voor tijd moesten de Eindhovenaren zich toch gewonnen geven nadat Douglas Costa David Alaba vond die op zijn beurt Lewandowski een niet te missen kans bood. Daarna was de Pool nogmaals dicht bij een treffer, maar voor de derde maal vond het het aluminium op zijn weg naar victorie.