Haarlemse honkbalclub Kinheim trekt zich terug uit Hoofdklasse

Boris (borisz)

Honkbalclub Kinheim heeft zich teruggetrokken uit de hoofdklasse. De club uit Haarlem kan voor het komend seizoen geen selectie op de been brengen. De selectie diende voor 1 november bij de bond aangemeld te zijn. 

"We hebben geen sponsors meer", vertelt vice-voorzitter Wouter Creyghton. Het contract met hoofdsponsor Vaessen is afgelopen en is niet verlengd. De club is nog dringend op zoek naar nieuwe geldschieters. "We hebben altijd in de top mee kunnen draaien doordat we veel spelers van buiten aantrokken en weinig eigen spelers door lieten stromen, terwijl we wel een goede jeugdopleiding hebben. Als er een aantal topspelers was gebleven dan hadden we het team aan kunnen vullen met spelers uit het eigen rookieteam, maar die spelers hebben te weinig ervaring om als rookieteam in de hoofdklasse te spelen." 

Kinheim speelde sinds 1989 onafgebroken op het hoogste niveau en eindigde vrijwel altijd bij de laatste vier. Landstitels werden in die periode behaald in 1994, 2006, 2007 en 2012. De ploeg won de Europacup 1 in 2007 en de Europacup 2 in 1994, 2001 en 2002. Het seizoen 2016 sloot Kinheim uiteindelijk op de vierde plek af.

Volgens de nationale bond KNBSB kan of wil geen enkele ploeg uit de overgangsklasse de plaats van Kinheim innemen. Dat betekent dat de hoofdklasse het komend seizoen waarschijnlijk zeven teams telt.