Zangeres Mieke Telkamp (82) overleden

qltel

Zangeres Mieke Telkamp is in de nacht van woensdag op donderdag in haar woonplaats Zeist overleden. Ze was met name bekend van haar hit Waarheen Waarvoor, een lied dat nog steeds veel wordt gedraaid op uitvaarten. Telkamp was 82 jaar.

Mieke heeft in de periode tussen 1953 en 1967 veel hits op haar naam gehad. Ook had ze in Duitsland veel succes met bijvoorbeeld de grote hit Prego, Prego gondoliere. Nadat ze zich eind jaren 60 op doktersadvies had teruggetrokken uit de showbusiness besloot ze begin jaren 70 om toch weer te gaan zingen, wat ze wel beperkte tot plaatopnamen en TV- en radio-optredens. In 1978 werd ze als eerste persoon uit de showbusiness benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Op 10 maart 2011 nam ze bij omroep Max definitief afscheid van het grote publiek en leefde sindsdien teruggetrokken in Zeist.

De familie heeft Anneke Grönloh Producties gevraagd om het nieuws van het overlijden bekend te maken. Met zangeres Anneke Grönloh was Mieke Telkamp goed bevriend. De familie zal geen nadere informatie geven over de doodsoorzaak. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Zangeres Mieke Telkamp (82) overleden
Zangeres Mieke Telkamp (82) overleden (Foto: ANP)