Saubercoureurs snappen keuze voor 2016-motor

Peterselieman

Het Formule 1-team Sauber gaat volgend jaar rijden met de 2016-motoren van Ferrari. Coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr zetten hier aanvankelijk vraagtekens bij, maar snappen nu dat de renstal uit Hinwil veel moeite wil steken in het verbeteren van het chassis.

Sauber had het dit jaar financieel lastig en kon mede hierdoor geen goed chassis neerzetten. Dat heeft haar weerslag gehad op de resultaten, want als enige team heeft de Zwitserse renstal nog geen punten behaald. Inmiddels is Sauber in andere handen gekomen.

Ericsson had aanvankelijk nog wat vraagtekens bij de gemaakte keuze. "Ik heb me wel even afgevraagd of dat wel zo'n goede beslissing is. Kijk alleen al naar Toro Rosso en naar hoeveel terrein zij gedurende dit seizoen prijs hebben moeten geven met de motor van vorig jaar."

In de fabriek kreeg de Zweed te horen dat het niet zo slecht uit zal pakken als hij in eerste instantie dacht. "Daar kwam men met steekhoudende argumenten. Volgend jaar verandert de Formule 1 behoorlijk en als klein team valt voor op motorisch gebied de minste winst te behalen. Nu we weten wat we volgend jaar achterin onze auto's hebben liggen, kunnen we ons nu al volledig focussen op het ontwikkelen van het chassis. Dat is dit jaar onze achilleshiel gebleken en op dat gebied valt dus meer winst te behalen dan dat we op motorisch vlak mogelijk zullen verliezen."

Ook Nasr snapt die keuze nu, omdat de huidige auto niet vooruit te branden is. "In 2016 reden we met het nieuwe materiaal van Ferrari, maar het bracht ons nauwelijks iets omdat de rest van de auto niet goed was. Het is dus logisch om ons daar zo vroeg mogelijk op te focussen."