Football Manager 2017 simuleert Brexit

Rowin (Racerblade)

De Football Manager-reeks staat bekend om een realistische en gedetailleerde weergave van de sport. Het nieuwste deel is uiteraard niet anders.

In Football Manager 2017 krijgen managers willekeurig één van drie versies van Brexit toegewezen. Afhankelijk van welke vorm jouw game treft, kan het een stuk lastiger worden om werkvergunningen te verkrijgen voor spelers, zeker als je manager bent van een Engels team. In 'Soft Brexit' verandert er in principe weinig. Voetballers worden volgens de wet gezien als entertainers en kunnen makkelijk aan een vergunning komen. Bij een 'Hard Brexit' heb je minder geluk, zo zou de transfer van Marseille naar West Ham United van Dimitri Payet in 2015, onmogelijk zijn.

De laatste optie is een systeem dat ook in andere competities gebruikt wordt, bijvoorbeeld Italië. Daar mogen per team maar een bepaald aantal spelers van buiten de Europese Unie in loondienst zijn. Dit zou natuurlijk grote gevolgen hebben voor de transferwaarde van Engelse spelers in het buitenland.

Managers hoeven zich niet direct vanaf het begin van hun carrière zorgen te maken over hun vorm van Brexit. Spelers krijgen bericht hierover na minimaal twee seizoenen gespeeld te hebben. Football Manager 2017 komt op 4 november uit voor Windows, Linux en OS X.