Red Bull-baas Marko vol lof over beide coureurs

Nattekat

Red Bull-baas Helmut Marko was zeer tevreden over het verloop van de Grand Prix van Maleisië. Red Bull veroverde haar eerste 1-2 sinds Brazilië 2013, wat tevens de laatste dubbelzege van een ander team dan Mercedes is. 'Super' zei hij direct na afloop van de race.

"We wisten dat we hier heel competitief konden zijn, al hadden we een dubbelzege natuurlijk nooit verwacht. Maar door onze strategie en het feit dat we de druk op Mercedes bleven houden, werd dat toch mogelijk. Dat maakt het heel mooi."

Red Bull profiteerde wederom optimaal van het wegvallen van Mercedes. Aan het begin van de race spinde Rosberg en in de eindfase van de race gaf de Mercedesmotor van Hamilton de geest. Wel benadrukt Marko dat dit deels te wijten is aan het vol gas racen van de Brit, zodat hij een gat kon slaan richting Verstappen om veilig een pitstop te kunnen maken: "We hebben bewezen dat we Hamilton absoluut tot de limiet kunnen dwingen."

Ook genoot de Oostenrijker met volle teugen van de strijd tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo vlak voordat Hamilton uitviel. "Het was een beetje spannend, dat kan ik niet ontkennen. Het was een hard, maar sportief gezien geweldig duel. Beide coureurs gingen tot het uiterste en hebben in zeer snelle bochten perfect de controle over de auto weten te houden", zegt hij tevreden.

De race was ook de eerste keer sinds de zomerstop dat Verstappen een goede race kende. De Nederlander zou volgens critici onvolwassen rondrijden, vooral na de GP van België. Volgens Marko zijn die verhalen ontkracht: "Of dit zijn volwassenheid toont? Het toont vooral aan dat Max gewoon een gelouterde Formule 1-coureur is. Hij weet precies wat hij wel en niet kan doen."

Red Bull-baas Marko vol lof over beide coureurs
Red Bull-baas Marko vol lof over beide coureurs