Europese golfers op zoek naar 'Miracle of Hazeltime' in Ryder Cup

Boris (borisz)

De golfers van de Verenigde Staten hebben Europa zaterdag opnieuw op een stevige achterstand gezet in de strijd om de Ryder Cup. De Amerikanen leiden na de tweede dag met 9,5-6,5. Europa zal een Miracle of Hazeltime nodig hebben om het toernooi voor de vierde keer op rij te kunnen winnen. 

De Miracle of Hazeltime is afgeleid van de Miracle of Medinah tijdens de Ryder Cup van vier jaar geleden. Europa kon toen een 6-10 achterstand toch nog om te buigen in een 14,5-13,5 overwinning. 

De Europese golfers begonnen de tweede dag op de Hazeltine National Golf Club in Chaska met een 5-3 achterstand. Europa kwam in de ochtend iets dichterbij door de foursomes in de ochtend met 2,5-1,5 te winnen. In de middag bij de four-balls ging het mis. Alleen Rory McIlroy en Thomas Pieters wisten hun partij te winnen, de overige partijen gingen naar de VS. 

Zondag zal het toernooi worden afgesloten met twaalf singlepartijen. De Amerikanen hebben zondag 14,5 punten nodig om de beker te veroveren op de Europeanen. Europa heeft genoeg aan veertien punten om de beker te behouden.