Nog acht managers in de problemen in Engeland

Redactie

Het houdt niet op in Engeland. Na de ontmaskering van bondscoach Sam Allardyce zijn nu nog acht managers in de problemen gekomen. De voetbalwereld schrok dinsdag op toen The Daily Telegraph een undercover-operatie openbaarde, waarin Allardyce liet weten hoe bepaalde transferregels van de FA te omzeilen zijn, om er zo zelf rijker van te worden. Dit kwam hem op ontslag als bondscoach van Engeland te staan.

Een dag later pakt het Britse medium opnieuw groot uit. De journalisten gaan dit keer undercover in gesprek met Pino Pagliara, een louche zaakwaarnemer die in 2005 werd geschorst wegens frauduleuze praktijken. In San Carlo, een Londens restaurant, vertelt de zaakwaarnemer in geur en kleur hoe nog acht managers zich hebben verrijkt via transfers. "Alles gaat onder tafel", verklapt Pagliara. Hij laat verder weten dat een aantal managers hem om 'een koffietje' vroegen, hetgeen codetaal is voor een geldbedrag voor de manager.

The Daily Telegraph maakt niet openbaar om welke managers het precies gaat, maar geeft wel een vrij gedetailleerde omschrijving van acht zondaars.