Honda twijfelt over inzet nieuwe F1-motor

Peterselieman

Honda twijfelt over wanneer de Japanse fabrikant een nieuwe Formule 1-motor aan McLaren moet leveren. De Japanners hebben nog drie tokens over voor verbeteringen in de aandrijflijn en hebben inmiddels iets op de plank liggen, maar de dreigende gridstraf voor coureurs Jenson Button en Fernando Alonso maakt het keuzemoment lastig.

Honda lijkt de verbeteringen volgende week in Maleisië al in te willen zetten, zodat ze voor hun thuisrace in Japan niet te maken hebben met gridstraffen, zo liet Honda's motorsportbaas Yusuke Hasegawa aan Autosport weten. "Op Spa introduceerden we een nieuwe motor en op dat moment waren er nog negen races te gaan, waardoor we nog één motorblok nodig zouden hebben. Deel je die negen races door twee, dan kom je op Maleisië, Japan of de VS uit voor de motorwissel."

"We willen geen straf incasseren in Japan, dus dan is Maleisië het meest logische. We bespreken het intern nog. Ik geloof niet dat de fans blij met me zullen zijn als we de grid penalty slikken op Suzuka. Ze zouden de toegang tot het circuit blokkeren voor mij!"

Het is nog niet duidelijk of Honda in Maleisië beide coureurs een verse krachtbron geeft of dat in verband met strategie en het constructeurskampioenschap de uitgifte gesplitst wordt.