Koeman: "Spelers niets kwalijk nemen"

Redactie

De 0-2 bekernederlaag van Everton tegen Norwich City in de League Cup is een vlekje op een verder uitstekende start van het seizoen. Manager Ronald Koeman wilde er dan ook niet te lang bij stilstaan.

Toch was de oefenmeester er niet blij mee, want het bekertoernooi is nu voorbij voor de club uit Liverpool. "Je krijgt geen tweede kans in het bekertoernooi. Daarom baal ik natuurlijk", liet Koeman na de wedstrijd optekenen door het aanwezige journaille.

De Nederlander staat echter volledig achter zijn ploeg, die geweldig is begonnen aan de Premier League. "Mijn spelers kan ik niets kwalijk nemen. Ze hebben er alles aan gedaan om te scoren. We kregen zat kansen, maar hij wilde er niet in. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn: het gaat erom dat je doelpunten maakt", realiseerde Koeman zich. "Soms heb je dan wat geluk nodig, zoals Norwich had."

Everton heeft nu in de Premier League dertien punten uit vijf wedstrijden. De bekeruitschakeling is zuur, maar het is nu eenmaal gebeurd. "Dat is voetbal. Dit moeten we accepteren. Natuurlijk is er teleurstelling, maar woensdag bereiden we ons alweer voor op het duel met Bournemouth. We gaan gewoon door."