De Boer weer steviger in zadel bij Inter na zege op Juventus

Redactie

Trainer Frank de Boer lag na een paar weken al onder vuur als trainer van Internazionale. De kraker tegen Juventus kon wel eens doorslaggevend zijn voor hem. Internazionale won met 2-1. 

Maar na afloop van de Italiaanse topper tussen Inter en Juve kon de Nederlander opgelucht ademhalen. De voormalig trainer van Ajax nam de honneurs kortgeleden pas waar sinds Roberto Mancini wegens onvrede was vertrokken bij de gevallen topclub uit Milaan. Voor De Boer was meteen duidelijk dat er werk aan de winkel was. Een vliegende start lag niet echt in de lijn der verwachtingen.

De start van De Boer was allerminst soepel. In de Italiaanse media werd gelijk gerept over een mogelijk snel ontslag van de trainer die bij Ajax juist zo succesvol was geweest. Een nederlaag tegen regerend landskampioen Juventus kon wel eens heel erg vervelend uitpakken voor De Boer. Hij zag zondagavond zijn ploeg prima beginnen in het eigen Giuseppe Meazza.

Echter duurde het lang voordat er werd gescoord. En het was niet de ploeg van De Boer die de score opende. De Zwitser Stephan Lichtsteiner opende in de 66ste minuut de score op aangeven van Alex Sandro. Even leek Inter in zak en as te zitten, maar er werd plots vertrouwen geput uit de achsterstand. Het duurde dan ook slechts twee minuten voordat de gelijkmaker een feit was.

De Argentijn Mauro Icardi hielp Inter terug in het zadel. De Argentijn kon afronden op aangeven van landgenoot Ever Banega. Twaalf minuten voor tijd werd het nog mooier voor De Boer, toen Icardi de bal op het hoofd van Ivan Perisic wist te krijgen. De Kroaat, die op het EK nog zo sterk speelde, kopte de bal tegen de touwen: 2-1.

In de slotfase deed Inter vervolgens alles om de voorsprong vast te houden. Het leverde Banega zijn tweede gele kaart van de avond op, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Voor De Boer is de druk voorlopig van de ketel, nu de Derby d'Italia is gewonnen door zijn ploeg. De volgende wedstrijd is voor Inter een uitduel met Empoli.

Inter feest het feest van Icardi. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Inter feest het feest van Icardi. (PRO SHOTS/Insidefoto)