Telstar wint 'cultclash' van De Graafschap, NAC verpest rentree Siem de Jong

Boris (borisz)

Telstar heeft de cultclash tegen De Graafschap gewonnen. De Witte Leeuwen wonnen het duel die in het teken stond van culttrainer Simon Kistemaker. Tegen de verhouding in werd het 2-1. 

De Superboeren begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een halfuur zette Piotr Parzyszek de bezoekers op voorsprong. Guyon Philips kreeg de kans om iets terug te doen namens de witte leeuwen, alleen zijn bal eindigde op de lat. In de tweede helft veranderde er weinig aan het speelbeeld. De Graafschap zocht naar een tweede doelpunt, maar zag na een uur spelen de thuisclub langszij komen.

Oussama Zamouri tekende namens Telstar voor de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok schoot Stefano Lilipaly uit een volley de 2-1 eindstand op het scorebord. 

Siem de Jong heeft na ruim twee jaar zijn rentree gemaakt op de Nederlandse voetbalvelden. De aanvallende middenvelder mocht bij Jong PSV wedstrijdritme op doen. Binnen een half uur had hij zich al bewezen. De Jong schoot een vrije trap binnen, nadat hij zelf onderuit was gehaald door Kevin van Diermen. Na een uur werd de aanvaller gewisseld.

Vanaf de bank moest hij toezien hij hoe Cyriel Dessers in de blessuretijd in tweede instantie een makkelijk gegeven penalty benutte. Remko Pasveer redde eerst nog, maar in de rebound was hij kansloos. Het bleef in Breda 1-1. 

FC Volendam won dankzij een treffer van Jack Tuyp met 1-0 bij VVV-Venlo. SC Cambuur boekte tegen Almere City zijn eerste thuiszege van dit seizoen. Djavan Anderson en Jerge Hoefdraad brachten de thuisploeg na fraaie combinaties op 2-0. Yener Arica deed nog iets terug, maar in de slotfase liep Cambuur via Martijn Barto en Erik Bakker toch nog uit naar een riante zege: 4-1.