Baanrecord brengt Luiten op tweede plek KLM Open

Peterselieman

Golfer Joost Luiten heeft in de tweede ronde van het KLM Open op The Dutch in Spijk uitstekende zaken gedaan. De Nederlander liep voor eigen publiek een baanrecord van 64 slagen (-7) en staat na twee ronden op negen slagen onder het baangemiddelde.

De zeer goede ronde van vandaag leverde Luiten een gedeelde tweede plaats op, een slag achter leider Bernd Wiesberger (Oostenrijk) die voor de tweede dag op rij een ronde van 66 slagen afleverde. Naast Luiten staan ook de Italiaan Nino Bertasio en de Engelsman Mark Forster op 133 slagen. Ben Evans, leider van de eerste dag, staat nu gedeeld vijfde.

Naast Luiten haalden ook de Nederlanders Wil Besseling en Maarten Lafeber de cut die op -1 lag. Besseling ging vandaag rond in 68 slagen (-3) en kwam zo net aan de goede kant van de streep terecht, terwijl Lafeber na een ronde van 70 slagen ook op -1 staat. Amateur Rowin Caron baarde gisteren nog opzien met een ronde van 66 slagen (-5), maar leverde vandaag een scorekaart met 77 slagen erop in, waardoor hij met +3 buiten de boot viel.