Williams verliest nummer een positie op wereldranglijst

Peterselieman

Serena Williams is haar eerste plaats op de wereldranglijst in het vrouwentennis kwijt. De Amerikaanse stond 186 weken achtereen op de bovenste positie, maar een verliespartij in de halve finale van de US Open zorgde ervoor dat de Duitse Angelique Kerber haar kon passeren en ze gelijk blijft staan met Steffi Graf die ook 186 weken achtereen de mondiale nummer een was.

Williams dolf met 6-2 en 7-6 (5) het onderspit tegen de Tsjechische Karolína Plísková. De Amerikaanse haalde in de eerste anderhalve set bij lange na haar vorm niet van de eerste ronden. Ze sloeg veel onnodige fouten en was ongeduldig tegen een Plísková die juist ijzersterk speelde en kon vertrouwen op een goede service. Ook toen Williams zich terug in de wedstrijd probeerde te knokken.

Na afloop gaf Williams toe te kampen met een knieblessure. "In de tweede of derde ronde kreeg ik er steeds meer last van."

In de finale neemt de als tiende geplaatste Plísková het op tegen de nieuwe nummer een Kerber die de Deense Caroline Wozniacki eenvoudig met 6-4 en 6-3 de baas was.