'Teslarijder reed zelf, niet op autopilot'

Redactie

De Tesla-automobilist die woensdag bij Baarn verongelukte, reed zelf en had zijn elektrische auto niet op de automatische piloot staan. Dat is naar voren gekomen uit onderzoek van Tesla Motors, heeft het bedrijf donderdag gemeld. De man reed op het moment van het ongeluk 155 kilometer per uur. Hij crashte tegen een boom.

Hulpverleners hadden moeite met de afwikkeling van het ongeluk. Zo kon het lichaam van het 53-jarige slachtoffer pas na vele uren worden geborgen, omdat een deel van de accu nog in de auto zat en het wrak onder stroom stond. Uit voorzorg werd met de berging gewacht tot de komst van technici van Tesla.

De Amerikaanse autofabrikant laat weten mee te leven met de familie van het slachtoffer. Ook zegt Tesla alle medewerking te verlenen aan de autoriteiten om de feiten rond het ongeval vast te stellen.

Het is het tweede dodelijke ongeluk met een Tesla. Eerder crashte een Teslarijder in Amerika. Hij had wel de automatische piloot aan staan. Het ongeluk gebeurde doordat de auto een witte vrachtwagen niet 'zag' en er vol achterop reed.

'Teslarijder reed zelf, niet op autopilot'
'Teslarijder reed zelf, niet op autopilot' (Foto: ANP)