Uitslag Zweden - Nederland

Redactie

Een onterecht afgekeurde treffer en een enorme persoonlijke fout als aanleiding van het Zweedse doelpunt. Resultaat was een 1-1 gelijkspel tegen Zweden in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd.

Oranjes tegendoelpunt paste perfect in het rijtje gebeurtenissen van de laatste weken: onhandig, slecht getimed en een tikkeltje ongelukkig: Marcus Berg liftte de bal schitterend over Jeroen Zoet heen: 1-0. Een vermeende handsbal en geknoei van Kevin Strootman vlak daarvoor liet het er allemaal nog lulliger uit zien.

En dat was onnodig, want Oranje speelde een heel redelijk eerste helft. Met zeker drie serieuze kansen, waarvan Davy Klaassen de grootste miste: hij trof oog in oog met Olsen de voet van de doelman.

Pas na rust kreeg Oranje loon na werken. Olsen moest een rebound prijsgeven op een schot van Daryl Janmaat en Wesley Sneijder schoof de bal beheerst en messcherp binnen: 1-1.

Erop en erover leek het recept voor wat alsnog een mooie avond voor het Nederlandse voetbal zou worden. Maar ondanks een aanhoudend veldoverwicht en drie grote kansen (Dost kopte over en zag zijn doelpunt dubieus worden afgekeurd en Olsen redde op het schot van Sneijder) bleef het bij een gelijkspel.

Zweden

1 - 1

Nederland

 43' Berg    67' Sneijder
 
 Gele kaart: Lustig, Nyman, (Zweden), Strootman, v. Dijk, (Nederland)
 
Stadion: Friends Arena, Solna
Toeschouwers: 36.128
Arbiter: Orsato (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Olsen
Lustig
Lindelöf
Granqvist
Wendt
Rohdén (Kujovic/77)
Fransson
Hiljemark
Forsberg
Berg (Durmaz/89)
Guidetti (Nyman/64)
  Zoet
Janmaat
Bruma
v.Dijk
Blind
Wijnaldum (Dost/66)
Strootman
Klaassen
Promes (Berghuis/78)
Janssen
Sneijder