Drucker boekt etappezege in Vuelta

Peterselieman

Jean-Pierre Drucker heeft de zestiende etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Luxemburgse wielrenner van BMC was in de massasprint in de 156 kilometer lange etappe van Alcañiz naar Peñíscola veruit de snelste. In de top van het klassement veranderde er niets.

Na de loodzware bergritten van afgelopen weekend kregen de coureurs een relatief makkelijk dagje voorgeschoteld, waardoor de sprinters hun kans schoon zagen. Voor die tijd vermaakten Silvan Dillier, Sven Erik Byström, Davide Villella, Luis Angel Mate, Julien Morice en Mario Faria da Costa het publiek. Echt de ruimte kregen ze niet en de vlucht was veertien kilometer voor het einde dan ook gedaan. In de slotfase was er nog een uitval van Daniele Bennati die op slechts een paar honderd meter van de streep ingerekend werd.

De actie van Bennati zorgde er wel voor dat de sprinttreinen ontregeld werden. Grote favoriet voor de dagzege Gianni Meersman kwam hierdoor veel te vroeg op kop en moest genoegen nemen met plek vier. Drucker timede beter en won afgetekend voor de Duitsers Rüdiger Selig en Nikias Arndt.

In het klassement leidt Quintana nog steeds met 3.37 minuten voorsprong op Chris Froome en 3.57 op Esteban Chaves. Morgen is een rustdag, waarna de renners woensdag weer vol aan de bak moeten. De finish is dan in LLucena, maar niet voordat er in de laatste vier kilometer nog even de Alto Más de la Costa met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,9% met stukken tot 21% beklommen moet worden.