Van Hanegem: "Janssen is nu met afstand de beste speler in dit Oranje"

Redactie

Willem van Hanegem is onder de indruk van Vincent Janssen. Dit stelt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. De aanvaller laat tegenwoordig bij Tottenham Hotspur mooie dingen zien en trekt deze lijn door bij Oranje. Hij kan het echter bij het keurkorps van bondscoach Danny Blind niet alleen.

Van Hanegem: "Voorin loopt Vincent Janssen. Hij is op dit moment met afstand de beste speler in dit Nederlands elftal. Die gozer is fysiek helemaal in orde, altijd in beweging en hij heeft oog voor zijn medespelers. Het is echt niet te geloven dat hij vier jaar geleden alleen nog maar bij Almere City aan de bak kon nadat Feyenoord hem had verteld dat hij tekort zou komen voor de Eredivisie."

De oud-voetballer en -trainer vindt dat de spits van Tottenham Hotspur meer voorzetten moet krijgen, van Steven Berghuis en Quincy Promes. "Promes is in het shirt van Oranje op deze manier toch een mysterie aan het worden. In de Russische competitie is hij één van de absolute sterren, Spartak Moskou heeft pas zijn contract nog maar eens met vier seizoenen verlengd. Maar in Oranje valt hij mij eigenlijk altijd tegen."

Nederland speelt dinsdagavond de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. "Ik hoop vurig dat Oranje de kwalificatie goed start. Dat klinkt logisch voor een Nederlandse voetballiefhebber, maar de laatste weken is het mij weer eens akelig duidelijk geworden dat lang niet iedereen er zo in staat. Er lopen mij rond Oranje iets te veel lijntjes, er zijn iets te veel belangetjes."

"Het gaat bij veel mensen allemaal om 'ik, ik, ik' en zeker niet om het Nederlandse voetbal als geheel. Dat is sneu voor Danny Blind, die nu ook wel uitstraalt dat iedereen hem heeft laten zakken. Daarom is het tijd voor een stevig signaal van Oranje in Zweden. We zijn nu wel lang genoeg uitgelachen."