Zwitser wint in Moto2 na crash concurrenten

heywoodu

Thomas Lühti heeft op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Voor de Zwitserse veteraan is het zijn tweede zege van het jaar, nadat hij de openingsrace in Qatar ook al op zijn naam schreef.

De eerste helft van de race kende een flink gevecht tussen de vier voornaamste coureurs in de race: polesitter en thuisrijder Sam Lowes, regerend wereldkampioen Johann Zarco, Jonas Folger en Alex Marquez. Ook de als zesde vertrokken Franco Morbidelli kwam zich voorin melden en de Italiaan vocht zelfs gelijk mee om de voorste plekken. Dat gold niet veel later ook voor Lühti, die als tiende gestart was, maar het tempo er erg goed in had. 

Halverwege de race was het einde verhaal voor Marquez, die onderuit schoof en zijn race af kon schrijven. Dat gebeurde enkele ronden voor het einde ook voor twee man die op podiumkoers lagen: Zarco ging wijd en tikte Lowes onderuit, voor wie het over en uit was - ook al eindigde hij de wedstrijd nog wel, ruim buiten de punten. Zarco bleef overeind, maar viel terug naar plek zes op de finish. Lühti lag op het moment van de val op kop en werd daardoor niet meer bedreigd, terwijl Morbidelli en Nakagami de Maleisiër Hafizh Syahrin van zich afhielden en het podium compleet maakten. 

Na afloop kwam er overigens toch nog een melding binnen van de racedirectie: Zarco kreeg een drive through penalty en aangezien dat na de finish natuurlijk niet meer ingelost kan worden, kreeg hij een tijdstraf aan zijn broek. Daardoor eindigde de Fransman op plek 22. Alex Rins loopt na een moeizaam weekeinde plotseling punten in op Zarco en staat zo in het WK nog maar tien punten achter de Fransman.