Chaos na alarm vliegveld Frankfurt

Redactie

Op de internationale luchthaven van Frankfurt heeft de Duitse politie woensdagmorgen twee verdiepingen van terminal 1 ontruimd. Dat heeft de hele morgen chaos en vertragingen van vluchten geleid. Alle reizigers, ook die de pas- en veiligheidscontroles al waren gepasseerd op het moment dat alarm werd geslagen, moesten opnieuw door de beveiliging gecheckt worden. De luchthaven is volgens de luchtvaartautoriteiten vanaf 12.30 weer in bedrijf. Er is volgens de politie niets verdachts gevonden.

Een persoon was ongecontroleerd de voor passagiers bestemde veiligheidszone binnengegaan. Dat leidde volgens een luchthavenwoordvoerder tot de ontruiming. Een woordvoerster van het vliegveld zei tegen de 'Frankfurter Rundschau' dat de passagier had geweigerd zich te laten controleren.

De politie bevestigde dat er iemand wordt ondervraagd. Volgens de krant Bild is een vrouw aangehouden. Ze zou zich met twee kleine kinderen aan de controles hebben onttrokken. Verscheidene Duitse media meldden eerder dat de ontruiming het gevolg was van een bomalarm, maar dat weersprak de woordvoerster. "Van een terreur- of bomalarm kan op dit moment niet gesproken worden."

'Flughafen Frankfurt am Main' telt twee terminals en behoort met 65 miljoen reizigers per jaar tot de grootste en drukste van Europa. Het is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Chaos na alarm vliegveld Frankfurt
Chaos na alarm vliegveld Frankfurt (Foto: ANP)