Dode en gewonden door brand zorgcentrum Krabbendijke

Monique Verlind (DJMO)

Meerdere bewoners van een verzorgingshuis in Krabbendijke zijn zondag aan het einde van de middag gewond geraakt door een brand. Ook zou er één dode te betreuren zijn. De brand brak uit in een van de appartementen op de tweede verdieping van het Zeeuwse zorgcentrum. Het vuur verspreidde zich razendsnel. 

Het hele pand van Zorggroep Ter Weel is uit voorzorg ontruimd. De brandweer spreekt van een zeer grote brand. Naast de brandweer, die met meerdere voertuigen ter plaatse is, werden ook meerdere ambulances opgeroepen.

Zorggroep Ter Weel huisvest in Krabbendijke een verzorgingshuis en een verpleeghuis voor ouderen met lichamelijke en psychische problematiek. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Update 20:09 uur:
Door de brand zijn 27 woningen onbewoonbaar geraakt. De bewoners worden voorlopig elders ondergebracht. Het appartement waar de brand woedde, is volledig verwoest.

Een bewoner van het Zeeuwse verzorgingshuis kwam om het leven door de brand. Twee mensen raakten zwaargewond, twee anderen licht. Alle vier werden in het ziekenhuis opgenomen nadat ze rook hadden ingeademd.

Alle bewoners zijn geëvacueerd en opgevangen in het restaurant van het zorgcentrum. Een deel van hen kan zondagavond weer terug naar huis.