Koerden: Turken vallen ook bij Kobani binnen

anoniem_13042019115511

Ook in de buurt van de Noord-Syrische grensplaats Kobani zijn Turkse troepen Syrië binnengetrokken. Dat beweert de Koerdisch-Syrische militie YPG. Een Turkse overheidsfunctionaris ontkent en zegt dat Turkije slechts aan een grensmuur bij Kobani werkt.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten houdt het erop dat Turkse legervoertuigen er de Syrische grens zijn overgestoken. Vervolgens zouden ze er aarden wallen hebben opgeworpen, waarop protest volgde.

Volgens een Turkse overheidsfunctionaris, die niet bij naam wil worden genoemd, hebben de Turken aan de grens bij Kobani bouwmachines laten aanrukken. Onder bescherming van legervoertuigen graven ze er gaten voor de muur die daar moet verrijzen. Hij sprak tegen dat een van de voertuigen Syrisch grondgebied heeft betreden.

Opmars
Volgens de YPG is een dorp bij Kobani in de nacht van vrijdag op zaterdag door Turks geschut beschoten. Ook stellingen van de YPG in de noordwestelijke provincie Afrin zouden zijn bestookt.

Turkije viel woensdag enkele tientallen kilometers westwaarts van Kobani Syrie binnen om de opmars van de YPG te stuiten.

Koerden: Turken vallen ook bij Kobani binnen
Koerden: Turken vallen ook bij Kobani binnen (Foto: ANP)