Koeman dankbaar met eigen doelpunt Swansea, Goal Fer niet genoeg tegen Leicester

Redactie

Everton-trainer Ronald Koeman en doelman Maarten Stekelenburg hadden aan een eigenaardige eigen goal genoeg om het Stoke City van Erik Pieters te verslaan. Het werd 1-0.

De thuisploeg had niet veel tijd nodig om zichzelf te laten zien. In de vijfde minuut was het Kevin Mirallas die na een slimme loopactie van Yala Bolasie, zich tussen de verdedigers wurmde om vervolgens zijn inzet naast het doel te zien belanden.

The Toffees waren de bovenliggende partij, en het leek een kwestie van tijd voordat dit effect zou gaan sorteren. Een crosspass van Mirallas kon door aankoop Ashley Williams worden gekopt, waarna de bal door Peter Crouch van de lijn kon worden gehaald in de 25e minuut.

Het sterke keeperswerk van Shay Given zorgde ervoor dat Stoke City de rust bereikte zonder tegendoelpunt. Toch werd diezelfde Ierse sluitpost in de tweede helft de schlemiel en held tegelijkertijd. Leighton Baines mocht in de 51e minuut aanleggen voor een strafschop en zag zijn poging gekeerd worden door Given. De bal belandde via de goalie op de paal, waarna het leder via het hoofd van Givens alsnog het doel inrolde: 1-0.

De formatie van Koeman verzuimde die score uit te bouwen en mocht van geluk spreken dat Marko Arnautovic in de slotfase niet 1-1 maakte voor Stoke.


Leicester City heeft de eerste overwinning van het seizoen gepakt. 'The Foxes' waren thuis met 2-1 te sterk voor het Swansea van Leroy Fer.

De landskampioen was duidelijk de betere ploeg in de beginfase van de confrontatie. Swansea beperkte zich tot de counter en het sterke spel van The Foxes leek snel beloond te worden. Omdat Leicester aan een ingeving van Danny Drinkwater genoeg had, kon de trouwe achterban juichen na dik een halfuur voetballen. De middenvelder pakte de bal af, waarna hij met een mooie steekpass Jamie Vardy wist te bereiken: 1-0.

Direct na rust breidde Wes Morgen de marge uit door een sublieme assist van Robert Huth te verzilveren: 2-0. Een overwinning met grotere cijfers lag op de loer voor de Premier League-kampioen, terwijl het team uit Wales met man en macht de aanvallen probeerde te keren.

Riyad Mahrez kreeg in de 56e minuut dé mogelijkheid op een derde treffer. De Algerijn mikte een strafschop in de linkerhoek, de plek die ook goalie Łukasz Fabiański koos en daarmee redding kon brengen.