Uitzwaaien en verwelkomen op tv

qltel

De tv-avond stond vrijdag in het teken van vertrouwde presentatoren uitzwaaien en nieuwe programma's verwelkomen. De vrijdagavondshows waarmee RTL4 en SBS 6 dit seizoen de strijd om de kijkcijfers aangaan, beleefden hun première en Rik van de Westelaken, Albert Verlinde en Linda de Mol namen afscheid.

Na de eerste uitzendingen van Holland - België op RTL 4 en The Next Boy/Girl Band bij SBS 6 gaat RTL aan de leiding in het kijkcijferklassement. De nieuwe spelshow onder leiding van Wendy van Dijk trok vrijdagavond 855.000 kijkers. Op de nieuwe talentenjacht van SBS stemden 434.000 mensen af.

Journaallezer Rik van de Westelaken trok de meeste kijkers. Zijn laatste achtuurjournaal werd door ruim 1,5 miljoen mensen bekeken. Van de Westelaken stapt over van de NOS naar Net 5. Albert Verlinde schoof vrijdagavond voor het laatst aan als entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard. Daar stemden 743.000 kijkers op af. Linda de Mol was op RTL 4 te zien met de laatste aflevering van de reeks Linda's Zomerweek. Haar afscheid trok ruim een miljoen kijkers.

Uitzwaaien en verwelkomen op tv
Uitzwaaien en verwelkomen op tv (Foto: BuzzE)