Dikke geldboete dreigde voor Duitse olympiërs

Maarten (rubbereend)

Over de regels en de handhaving daarvan bij TeamNL tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is al veel te doen geweest. De zaak rond Yuri van Gelder zorgde ervoor dat de afspraken tussen de sporters en de teamleiding breed uitgemeten werden, tot in de rechtszaal aan toe. Maar ook bij de Duitsers ging het er flink streng aan toe zo liet turnkampioen Fabian Hambüchen weten aan de Süddeutsche Zeitung.

"De vermaningen vlogen in het rond wanneer sporters de verkeerde kledij droegen tijdens huldigingen of persconferenties. Iemand van ons ging zo een keer naar buiten in gewone kledij. Hij kreeg meteen een briefje op zijn deur geplakt: 'als dat nog een keer gebeurt, zal je een boete krijgen van 10.000 euro." Zo liet de olympisch kampioen op de rekstok geërgerd weten.

Ook het IOC kreeg er van langs in het interview. "Je staat dan klaar in de hal wanneer er plots een vrouw van het IOC komt om de logo's van mijn shirt op te meten met een meetlint. Ik heb ze toen 'sheriff' genoemd. Ik zei: 'Ben je helemaal gek geworden, mevrouw?'. Ik moet zo dadelijk wel een wedstrijd afhaspelen. Dat is overdreven stipt", aldus Hambüchen.

Hambüchen na zijn gouden oefening (Pro Shots / Action Images)
Hambüchen na zijn gouden oefening (Pro Shots / Action Images)