NPO vernieuwt Uitzending Gemist

qltel

Uitzending Gemist krijgt een metamorfose. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat de website en de bijbehorende app volgend voorjaar grondig vernieuwen. "We maken de stap van Uitzending Gemist naar Uitzending Gestart", zei NPO-directeur Frans Klein maandag bij de presentatie van het nieuwe televisieseizoen.

De publieke omroep zet vol in op het on demand kijken. "We maken programma's waarover gepraat wordt'', aldus Klein. "Die wat losmaken. Deze programma's willen we daarom aanbieden op een manier die past bij modern mediagebruik: flexibel, doorzoekbaar, gefragmenteerd als je wilt en deelbaar."

De NPO wil het terugkijken, dat gratis blijft, ook persoonlijker maken. Aan de hand van een profiel, dat je kunt aanmaken op de site, krijgen mensen aanbevelingen om programma's te bekijken die bij hun voorkeur passen.

Gemist
Volgend jaar is er geen zomerstop voor de latenightshow, waar de NPO dit jaar kritiek op kreeg vanwege de sportevenementen. Volgens Klein nemen Jeroen Pauw en Eva Jinek komend seizoen ieder zes maanden voor hun rekening, in afwisselende periodes. Zo is Pauw tot eind 2016 elke werkdag te zien, doet Jinek januari en februari, Pauw maart en april en is Jinek in de zomermaanden te zien. Ook doen ze rond de Tweede Kamerverkiezingen een aantal uitzendingen samen. De directeur gaf op de presentatie toe dat hij de talkshows wel heeft gemist deze zomer.

Wegens de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zendt Nieuwsuur drie avonden uit vanuit New York, op 7, 8 en 9 november. Verder is voormalig Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes te zien in het nieuwe kunstprogramma Panorama Pijbes (NTR) en zijn er nieuwe dramaseries te zien zoals La Famiglia (AVROTROS) van scenarioschrijfster Maria Goos en Als de dijken breken (EO). Ook komt de NPO met nieuwe kinderprogramma's als TopDoks (EO) en de griezelige serie ENG (VPRO).

NPO vernieuwt Uitzending Gemist
NPO vernieuwt Uitzending Gemist (Foto: BuzzE)