Rio 2016, de leukste tweets van 21 augustus

Pino112

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Gisteravond stond de finale bij het voetbal op het programma. Gastland Brazilië nam het op tegen Duitsland en nam na strafschoppen een beetje revanche op de 7-1 nederlaag van het WK.

Ook de koning van de atletiek was blij:

In de laatste atletieknacht won Mo Farah zijn tweede gouden medaille van deze Spelen, en volbracht zo de 'Double double'. Net als in 2012 won hij goud op de 5 en 10 kilometer.

Ook in de atletieknacht: Julius Yego uit Kenia zorgde voor de eerste Afrikaanse speerwerpmedaille met zijn worp van ruim 88 meter.

Vanmiddag begon de marathon, traditioneel op de laatste dag van de Spelen. De Nederlander Abdi Nageeye finishte als elfde, de één-na-beste Nederlandse prestatie op de marathon.

Turnster Simone Biles had haast moeite om al haar medailles netjes te rangschikken. Ze haalde uiteindelijk vier gouden medailles en één bronzen. Sanne Wevers kaapte haar vijfde goud voor haar neus weg.

Bij het worstelen was de coach het niet eens met een strafje die zijn pupil vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg vanwege het vieren van de overwinning. Detail: door deze straf verloor de worstelaar uit Mongolië de wedstrijd, en zo het brons.

De laatste dag stond ook in het teken van de boksfinale bij de vrouwen, mét Nederlandse inbreng. Nouchka Fontijn wist echter niet te winnen van de regerend olympisch kampioene. Er was ook steun van de Nederlanders op de tribune, maar vanwege de losersvlucht was niet iedereen aanwezig..

Er was tijdens deze Spelen ook een speciaal team voor vluchtelingen. Om deze sporters een beeld te geven is er een muurschildering gemaakt:

De basketbalfinale is traditioneel de laatste wedstrijd op de Spelen. Mart Smeets becommentarieert deze wedstrijden bij de NOS voor het laatst en hij nam dus vanavond afscheid.

Tot slot van de Spelen is vannacht de sluitingsceremonie. Vier jaar geleden zag dat er zo uit:

Wat we mogen verwachten weten we nog niet, de ceremonie begint om 1 uur.

We sluiten af met een overzicht van de Nederlandse medaillewinnaars