Laatste worstelmedailles naar Rusland en VS

heywoodu

De laatste dag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Russisch en Amerikaans worstelgoud opgeleverd. De mannen streden op de slotdag nog om de medailles in het worstelen in de vrije stijl en wel in de klassen tot 65 en 97 kilogram.

In de klasse tot 65 kilogram was de Rus Soslan Ramonov de hele dag oppermachtig. Alleen in de halve finale tegen de Oezbeek Ikhtiyor Navruzov had hij het even lastig, maar hij herpakte zich en plaatste zich voor de finale. Daarin stond Ramonov tegenover de Azeri Toghrul Asgarov, goud voor olympisch goud in Londen. Dat zat er dit keer geen moment in, want Ramonov maakte gehakt van de Azeri en pakte het goud. Navruzov pakte brons, net als de Italiaanse wereldkampioen Frank Chamizo. 

In de klasse tot 97 kilogram ging het goud naar de pas 20-jarige Amerikaanse wereldkampioen Kyle Snyder. Ook hier ging Azerbeidzjan in de finale ten onder, dit keer met Khetag Gazyumov. Hij won voor de derde keer op rij een medaille, maar na twee keer brons was het ook nu geen goud. Brons was er voor de sinds dit jaar voor Roemenië uitkomende Rus Albert Saritov en de voor Oezbekistan uitkomende Rus Magomed Ibragimov. 

Snyder (links) gaat het gevecht met Gazyumov aan (PROSHOTS/Action Images)
Snyder (links) gaat het gevecht met Gazyumov aan (PROSHOTS/Action Images)