VS met gemak naar waterpologoud

Nattekat

De Verenigde Staten heeft zijn favorietenrol op het vrouwen waterpolotoernooi waar gemaakt door vrij simpel de finale te winnen van Italië. De Amerikanen waren de hele wedstrijd duidelijk sterker dan de verrassende Italianen en wonnen uiteindelijk met 12-5 (4-1, 1-2, 4-1, 3-1).

De VS ging hard van start, na een kwart stond de regerend wereld- en olympisch kampioen al met 4-1 voor. In het tweede kwart wist Italië nog wel een punt in te lopen, maar het was al meer dan duidelijk dat de VS het niet meer weg ging geven. In de tweede helft werd er nog een schepje bovenop gegooid en wisten de Italianen niet meer langs de sterke Amerikaanse keepser te komen.

De strijd om brons tussen Rusland en Hongarije kende meer spektakel. De Russen wisten in de slotminuut van de wedstrijd twee punten goed te maken en zo penalty's af te dwingen. Beide ploegen wisten alle vijf de schoten van de eerste fase te scoren en ook het zesde schot ging er bij beiden in. Uiteindelijk betekende een Hongaarse misser voor de 7-7 dat Rusland aan de haal ging met brons.