Advocaat neemt ook Been mee naar Fenerbahçe

Redactie

Mario Been wordt bij Fenerbahçe één van de assistenten van Dick Advocaat, die woensdagmiddag wordt gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever.

"Ik werd dinsdagavond door hem gebeld en heb er geen moment over getwijfeld", reageert Been in gesprek met Voetbal International. De oud-coach van onder meer Feyenoord zat voor de Belgische televisie bij het Champions League-duel tussen Steaua Boekarest en Manchester City toen Advocaat aan de lijn hing. "Het is daarna erg snel geregeld."

Eerder werd al bekend dat ook Cor Pot in Istanbul als assistent-coach aan de slag gaat. "Met Cor heb ik altijd contact gehouden. Ik ken ze eigenlijk allebei goed, maar weet echt niet wat me daar bij die mooie club te wachten staat. Voor mij was het belangrijkste dat Dick zei dat hij me er graag bij wilde hebben."

Been was de laatste tijd analist bij FOX Sports, nadat hij in februari 2014 werd ontslagen bij KRC Genk en geen nieuwe club meer vond. "Het stond in mijn overeenkomst (bij FOX Sports, red.) dat ik kon vertrekken als iets als dit zich voor zou doen."