Braziliaanse voetbalsters na penalties uitgeschakeld

heywoodu

De olympische droom van de Braziliaanse voetbalsters is voorbij: ze zullen in eigen land hooguit een bronzen medaille winnen. In de halve finale bleek Zweden na een redelijk saai duel de beste in de strafschoppenserie.

Brazilië was vrijwel de hele wedstrijd de beste en liet maar liefst 33 schoten noteren, tegen de zes van Zweden, waaronder tien op doel. Het leverde echter geen goals op, ook na verlenging niet. In de penaltyserie stopten zowel de Braziliaanse keepster Barbara als haar Zweedse collega Hedvig Lindahl een penalty, maar Lindahl herhaalde dat bij een strafschop van Andressa nog eens. Lisa Dahlkvist kon Zweden daarna naar de finale schieten en dat deed ze.

Zweden zal om het goud strijden tegen Duitsland, dat Canada naar de wedstrijd om brons verwees. Melanie Behringer verzilverde halverwege de eerste helft een penalty, waarna Sara Däbritz na ruim een uur spelen de score verdubbelde. Het bleef bij 2-0 en dus zal Canada Brazilië moeten verslaan wil het alsnog een bronzen medaille winnen. 

Barbara kan de beslissende penalty van Dahlkvist niet stoppen (PROSHOTS/Action Images)
Barbara kan de beslissende penalty van Dahlkvist niet stoppen (PROSHOTS/Action Images)