Rio 2016, de leukste tweets van 16 augustus

Pino112

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Het was vandaag een goede dag voor Nederland: twee gouden medailles kunnen we bijschrijven op de medaillespiegel. Ook zijn er twee teams door naar een halve finale: de handbalsters en de volleybalsters. Maar laten we beginnen met al het goud.

Ferry Weertman won na lang wachten op de officiële uitslag goud bij het openwaterzwemmen:

Hij werd natuurlijk weer gefeliciteerd door onze minister-president..

En we weten nog wel iemand die heel blij is met Ferry's gouden plak:

De gouden medaille van Ferry zorgde voor het volgende leuke feitje:

We vervolgen met het goud van Marit Bouwmeester:

Nu nog weer even terug naar vannacht. Het stortregende namelijk in Rio. De atletiekwedstrijden werden tijdelijk stilgelegd en ook bij het hockey had men last van de regen

Ook vannacht: het polsstokhoogspringen bij de mannen. Deze Chinees kon de lat helaas niet laten liggen..

Het goud ging verrassend naar de Braziliaan Thiago Braz da Silva. Hij versloeg wereldrecordhouder Renaud Lavillenie en zorgde zo voor de eerste Braziliaanse medaille op de atletiekbaan.

Vanmiddag speelden zowel de handbalsters als de volleybalsters een wedstrijd voor een plaats in de halve finale. De winst werd uitaard goed gevierd:

Henk Timmer voorspelde de winst van het volleybalteam al:

Ook was vanavond de rekstokfinale met Epke Zonderland. We weten ondertussen allemaal hoe dat is afgelopen.. Ook onze koninklijke familie was erbij en zag de val gebeuren

Epke turnde de oefening wel af.

Vlak voor de wedstrijd van Epke was de turnwedstrijd op de vloer bij de dames. De Amerikaanse Simone Biles won hier overtuigend goud. Een paar dagen geleden ging ze al op de foto met twee andere Amerikaanse toppers, Katie Ledecky en Michael Phelps. De gouden medaille van vandaag en de bronzen medaille van gisteren missen dus op de foto..

We sluiten af met de aankomst van Peter Sagan. Hij is gearriveerd in Rio en zal zondag in actie komen bij het mountainbiken.