Duarte keert terug bij Heracles Almelo

Redactie

Lerin Duarte keert terug bij Heracles Almelo, waar hij een driejarig contract heeft getekend. De 26-jarige middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij Ajax.

Duarte kwam tussen 2011 en 2013 al twee seizoenen uit voor Heracles en vertrok vervolgens voor €2.5 miljoen naar Ajax. Zijn uitbraak in de hoofdmacht van de Amsterdammers bleef uit en hij maakte ook minuten voor Jong Ajax. Ook kwam hij op huurbasis uit voor sc Heerenveen en NAC Breda.

"Het aantrekken van Lerin zien wij als een buitenkans", vertelde algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de officiële clubwebsite van Heracles. "Wij kennen zijn voetballende kwaliteiten van zijn eerdere periode in het shirt van Heracles Almelo. Gezamenlijk willen wij ervoor gaan zorgen dat Lerin weer de oude Lerin wordt. Het vertrouwen daarin spreken we uit middels het driejarige contract."

Duarte voelt veel vertrouwen bij de Almeloërs. "Bovendien heb ik hier al goede jaren gehad. Op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat ik weer ga voetballen. Ik wil me graag weer bewijzen en mezelf weer op mijn oude niveau terugbrengen."