Büchli op 0,001 seconde door, Bos uitgeschakeld

heywoodu

Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft zich op de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finales van de keirin. In de series ging het echter niet heel soepel voor Büchli, die met miniem verschil doorging.

De Nieuw-Zeelander Sam Webster was de sterkste in de serie, maar zag zowel Büchli als de Fransman François Pervis zeer dichtbij komen. Het duo eindigde op drie honderdsten achter Webster, waarbij Büchli 0,001 seconde voor de Fransman over de finish kwam. De beste twee gaan rechtstreeks naar de halve finale. 

Theo Bos kwam in zijn serie ruimschoots tekort tegen Michael d'Almeida uit Frankrijk en de Duitser Joachim Eilers. Hij werd op ruim drie tienden van een seconde derde en moet zich rond 16.25 uur Nederlandse tijd alsnog plaatsen door zijn herkansingsheat te winnen. 

Update 17.00

Bos is er niet in geslaagd zich alsnog voor de halve finales van de keirin te plaatsen. In zijn herkansingsheat eindigde hij derde achter onder meer Azizul Awang uit Maleisië, waarmee de olympische comeback van Bos afgelopen is.