Dujardin prolongeert olympische dressuurtitel

Boris (borisz)

Charlotte Dujardin heeft haar olympische dressuurtitel met succes geprolongeerd. Samen met haar paard Valegro was ze volgens de jury de beste tijdens de kür op muziek. De Britse amazone kwam een score van 93,857 procent. 

Het zilver en brons ging naar Duitsland. Isabell Werth kreeg met haar paard Weihegold een score van 89,071 procent. Het was voor de olympisch kampioene uit 1996 al weer haar tiende olympische medaille. Ditmaal dus zilver nadat ze eerder met het Duitse team goud omgehangen kreeg. Haar landgenote Kristina Bröring-Sprehe (op Desperados) pakte het brons: 87,142.

De Nederlandse finalisten presteerden naar behoren, maar kwamen niet in de buurt van het podium. Hans-Peter Minderhoud (Johnson) haalde 80,571 procent en werd negende. Diederik van Silfhout (Arlando) eindigde als elfde met 79,535.

Minderhoud was blij met zijn rit. "Ik had me voorgenomen Johnson op zijn mooist te laten en met een goed gevoel naar huis te gaan. Dat is gelukt. Het was mijn beste proef van dit kampioenschap." Ook Van Silfhout kijkt tevreden op de wedstrijd terug. "Hij was echt nog een tik beter dan in de Special", prees de ruiter uit Lunteren zijn 11-jarige hengst. "Hij was wat losser en rustiger. Ja, we gaan met opgeheven hoofd naar huis.''