Nicky Romero vult Dafne Schippers aan

Paul

Nicky Romero en Dafne Schippers hebben meer gemeen dan de meeste mensen denken. De dj en atlete begrijpen elkaar dan ook volledig.

"Mensen zeggen heel vaak dat onze levens het tegenovergestelde zijn, omdat het bij mij om feesten draait en bij haar om topsport", zegt Nicky maandag in Metro. "De uitwerking is misschien anders, maar de ingrediënten van onze carrières zijn exact hetzelfde."

Volgens Nicky is de weg om 'iets te kunnen bereiken' volledig vergelijkbaar. "Ik heb minimaal 20.000 uur in de studio gezeten, voordat een plaat van mij op nummer 1 stond in Engeland. Dafne heeft op haar beurt duizenden uren getraind om te komen waar ze nu is. Daarvoor moet je over een enorme toewijding beschikken."

Ups en downs

Ook op andere gebieden kunnen de twee, die sinds begin dit jaar een relatie hebben, elkaar vinden. Zo hebben ze allebei te maken met 'ups en downs', aldus Nicky. "De ene keer staan we in een bomvol stadion en de andere keer zitten we in ons eentje op een hotelkamer. Eerst de explosie, dan de implosie. Dan is het heel erg fijn om daarover te kunnen sparren met iemand, die mij volledig begrijpt omdat ze zelf vaak genoeg in de situatie zit. Daarin steunen we elkaar en dat voelt heel natuurlijk."

Nicky zit woensdag weer op de tribune in Rio om naar Dafnes prestaties op de atletiekbaan te kijken. Zelf heeft de dj alle vertrouwen in een goede afloop. "Misschien dat ik er nog een plaatje op gooi tijdens de huldiging in het Holland Heineken House."

Nicky Romero vult Dafne Schippers aan
Nicky Romero vult Dafne Schippers aan (Foto: BuzzE)