Veldt redelijk begonnen aan omnium, Hansen maximale score

Mexicanobakker

Het omnium op de baan is begonnen en Lars Hansen heeft meteen gevoelige tikken uitgedeeld. Op de eerste discipline, de scratch race, won hij, en ook de tweede discipline won hij. Op deze individuele achtervolging zette hij zelfs een olympisch record neer. Tim Veldt werd elfde en zevende en staat zo in het klassement op een negende tijd.

Bij de scratch is het de bedoeling om na 60 ronden zo snel mogelijk te finishen. Renners die een rondje op het peloton nemen hebben zo een goede kans om te winnen. Met die gedachte vertrokken Hansen en Roger Kluge uit het peloton en wisten zij de rest op een rondje te zetten. Hansen versloeg Kluge voor de leiding in het klassement. Daarachter werden andere favorieten Fernando Gaviria, Mark Cavendish en Elia Viviani respectievelijk vijfde, zesde en zevende.

Bij de individuele achtervolging is het simpelweg de bedoeling een snelle tijd te klokken. Viviani was bloedsnel en werd uiteindelijk derde. Gaviria startte heel goed maar viel ver terug en verloor zo dure punten, terwijl hij werd ingehaald door Cavendish die tegenover hem startte. Die wist de tweede tijd te noteren, maar Hansen bleek uiteindelijk nog sterker. Veldt kwam eerder al in actie en deed het dus knap met de zevende tijd.