Bayern wint Super Cup ten koste van Dortmund

Redactie

Bayern München heeft zondagavond beslag gelegd op de Duitse Super Cup. De Rekordmeister rekende in Dortmund af met Borussia Dortmund: 0-2. Het was een wedstrijd waarin Borussia Dortmund de boventoon voerde. BVB creëerde gewoonweg meer kansen dan de regerend landskampioen, had veel meer balbezit dan de tegenstander uit Beieren en uit de statistieken bleek dat de ploeg veel meer passes gaf dan de opponent.

Maar dit alles blijkt niet altijd voldoende voor de zege. In het Signal Idunapark was het overigens een weerzien met Mats Hummels, die Dortmund deze zomer verliet voor een terugkeer bij Bayern. De verdediger werd bij ieder balcontact uitgejouwd door de Dortmund-aanhang. Maar achteraf gezien zal hij daar niet wakker van liggen.

Het was twaalf minuten na rust, toen Bayern genadeloos hard toesloeg. Dat was geheel tegen de verhoudingen in, maar dat gaat niet op in het mondiale profvoetbal. Daadkracht en effectiviteit, daar draait het vaak wél om; Arturo Vidal haalde de trekker over, waardoor Dortmund een enorme domper te verwerken kreeg.

Die domper kwam de ploeg van trainer Thomas Tuchel niet meer te boven. Bayern nam de controle over en wist uiteindelijk zelfs naar een 2-0 voorsprong uit te lopen. Het was aanvaller Thomas Müller die twaalf minuten voor het einde het verschil maakte.