Volleybalvrouwen in vijfsetter langs Servië

Olga Kroeders

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben hun laatste groepswedstrijd gewonnen. In vijf sets werd Servië verslagen. Oranje was al zeker van een plek in de kwartfinales.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en pakte een voorsprong van twee punten. De Servische vrouwen wisten echter weer op gelijke hoogte te komen: 14-14. Daarna bleven de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de stand 21-21 scoorde Oranje twee punten op rij en die voorsprong bleek genoeg om de set met 25-22 naar zich toe te trekken.

Ook in de tweede set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Halverwege begon Nederland meer druk te zetten wat resulteerde in een voorsprong van vijf punten. Servië wist nog wel iets terug te komen maar Nederland pakte wederom de setwinst met 25-20.

In de derde set waren het de Servische vrouwen die een voorsprong van acht punten namen. Nederland leek een beetje de weg kwijt. Oranje wist zich echter weer te herpakken, ook omdat de Servische vrouwen steeds meer foutjes maakte. Servië won de set echter met 22-25.

Ook in de vierde set was het Servië dat uitliep op Oranje. De Nederlandse vrouwen probeerden wel iets terug te doen, maar liepen achter de feiten aan en verloor de set met 18-25.

De vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Nederland begon beter dan de twee vorige sets. Ze namen een voorsprong en ze oogde veel energieker en het spel begon weer te lopen. Servië kon geen antwoord geven en Oranje pakte de set met 15-8 en daarmee de wedstrijd.