FOK! Wat een weer..Wolkenvelden, heet zomerweer blijft uit.

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Er komen een paar mooie zomerdagen aan, zonder dat het echt bloedheet gaat worden. Vandaag zijn er op veel plaatsen nog wolkenvelden. In het zuiden is er echter meer ruimte voor de zon en dat was gisteren ook het geval. Helemaal droog kan ik het vandaag ook niet beloven, want zeker in het oosten en noordoosten kan er best nog wel eens een buitje voorbij drijven.

In het zuiden kan het vandaag bij redelijk wat zon toch zo'n 24 graden worden. In het noorden waar de meeste bewolking zit stokt het kwik bij een graad of 20. Het midden zit er een beetje tussen in met een afwisseling van wolkenvelden en af en toe de zon. Daar wordt het dan rond de 21 of 22 graden. De wind draait naar noordwest en neemt in de loop van de dag wat in kracht af.

Morgen is er al meer zon dan vandaag en ligt het kwik rond de 22 graden. Dinsdag t/m donderdag verlopen sowieso droog en er zijn flinke perioden met zon. Op woensdag en donderdag loopt de temperatuur op naar waarden tussen de 22 en 26 graden. Meer moet het ook niet zijn voor veel mensen. De buienkansen blijven daarbij voorlopig klein door een aanvoer van droge lucht.

Prettige dag!

Zon op 06:22
Zon onder 21:07
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Een mooie wolkenlucht boven Haarlem. (Foto: Stephan5)
Mooie wolkenluchten boven Haarlem. ( Foto: Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1642 Abel Tasman vertrekt op expeditie naar het onbekende 'Zuidland'.
1947 Pakistan wordt onafhankelijk van Groot-Brittannie
1947 India wordt onafhankelijk van Groot-Brittannie.
1969 Britse troepen worden ingezet in Noord-Ierland.
2003 Stroomuitval in een groot deel van het noordoosten en middenwesten van de Verenigde Staten en Canada.
2010 Opening van de Olympische Jeugdzomerspelen 2010.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.