Badmintonners Piek/Arends uitgeschakeld

DeLuna

Het gemengde duo Selena Piek en Jacco Arends zijn uitgeschakeld in het badmintontoernooi. Ondanks dat het koppel nog een wedstrijd moet spelen in de groepsfase, spelen ze geen rol van betekenis meer. Piek/Arends verloor van het Zuid-Koreaanse duo Ko Sung-hyun en Kim Ha-na en daarmee is een plek in de kwartfinales uit het zicht.

Ondanks de nederlaag kan er niet van schande gesproken worden. De Zuid-Koreanen staan namelijk tweede op de wereldranglijst, dat is vijftien plaatsen hoger dan het Nederlandse duo. Binnen een half uur was de wedstrijd gespeeld in 10-21, 10-21. 

Om een plek in de kwartfinales te halen moesten de badmintonners bij de beste twee in hun groep eindigen. Gisteren verloren de Nederlanders al van de Japanners Kenta Kazuno en Ayane Kurihara, die vandaag ook hun wedstrijd tegen de Amerikaanse Phillip Chew en Jamie Subandhi wonnen.

Morgen komt het Nederlandse duo nog in actie tegen Chew en Subandhi. Voor Arends zitten de Spelen er dan op. Piek komt nog uit in het vrouwendubbeltoernooi, samen met Eefje Muskens hebben zij zich wel geplaatst voor de kwartfinales.