Hockeyers komen te kort tegen Duitsland

Nattekat

De hockeyheren hebben hun laatste groepswedstrijd niet met een positief resultaat kunnen afsluiten. In de strijd om de groepswinst tegen de Duitsers werd mede dankzij een zeer beroerde eerste helft verloren met 2-1 (1-0, 0-0, 1-1, 0-0).

De Duitsers zijn zeker geen onbekenden voor Nederland op de Olympische Spelen. In 2012 troffen de twee teams elkaar twee keer: de eerste keer in de groepsfase won Nederland, de tweede keer in de finale won Duitsland. Beiden staan tevens op zeven punten in de poule, waardoor de winnaar van dit duel als groepswinnaar naar de finales gaat. Nederland leek echter geen serieuze gooi te doen naar de overwinning; in de hele eerste helft waren het constant de Duitsers die gevaarlijk werden. Nederlandse keeper Jacob Stockmann hield zijn team in de wedstrijd door zeer sterk te keepen, slechts één bal belandde in het doel.

Ook in de tweede helft begon Nederland niet van harte. De Duitsers waren duidelijk bijgekomen in de rust en rekenden bijna meteen af met de zwakke Nederlandse verdediging en scoorden de 2-0. Na dit doelpunt begon Nederland eindelijk in de wedstrijd te komen en werden de eerste kansen gecreëerd. Uit een overtalsituatie waarin de Duitsers het met twee spelers minder moesten doen maakte Severiano van Ass na twee missers op de paal dan eindelijk het eerste doelpunt voor Oranje.

Ook in het laatste kwart was Nederland de sterkere van de twee, maar mede door vier gemiste strafcorners en het verliezen van de videoscheidsrechter werd er niet meer gescoord. Nederland speelt nu tegen de nummer drie van de andere poule. Momenteel lijkt dat wereldkampioen Australië te worden, maar nog niet alle wedstrijden zijn gespeeld. Voor Nederland is het te hopen dat Australië ontlopen wordt zo vroeg in het toernooi.