Van Rijsselberghe naar de leiding in RS:X klasse

Frank (franklop)

Dorian van Rijsselberghe heeft uitstekende zaken gedaan in de RS:X klasse bij het zeilen. Net als eergisteren eindigde hij één keer vierde en won hij twee races en staat nu aan de leiding.

De titelverdediger zag zijn grote opponent Nick Dempsey telkens achter hem finishen en staat in het klassement nu acht punten voor op de Brit (16 om 24 punten) met nog drie reguliere en de medalrace te gaan.

Voor Lilian de Geus wordt bij de vrouwen in dezelfde klasse een medaille halen lastig. Na de eerste twee dagen lag ze nog in kansrijke positie, maar de zevende en achtste race van vandaag leverden haar een vijftiende en negentiende plaats op. In de laatste race herstelde ze zich met een vijfde plaats, maar een achterstand van achttien punten op een bronzen plek met nog vier races te gaan wordt lastig.

In de 470-klasse zijn Anneloes van Veen en Afrodite Zegers met een opmarsje bezig. Na een beroerde start met een vijftiende plek zijn ze inmiddels gestegen naar plek zeven met achttien punten een staan na vier races nog relatief dicht op een medaille plek.

Ook Pieter-Jan Postma heeft een mooie sprong gemaakt in het klassement. De eerste drie races vielen tegen voor de zeiler uit de Finn-klasse, maar twee keer een vierde en een keer een zesde plaats bracht hem naar een vijfde plaats in het klassement. Daar staat het nog allemaal dicht bij elkaar, want het verschil tussen de nummer twee en tien is twaalf punten. Leider Giles Scott staat met datzelfde verschil ruim op de eerste plaats.

Tot slot werden er nog vier races gevaren in de Nacra-klasse. In de enige mixed-klasse hadden Mandy Mulder en Coen de Koning geen beste dag. Na een 21e, 11e, 7e en 14e plaats vinden zij zichzelf terug op de twaalfde plaats in het klassement.