Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs

Nattekat

De hockeyheren hebben vandaag een belangrijke overwinning op India behaald. In een wedstijd die maar niet op gang wilde komen, won Nederland nipt met 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Met deze zege is Nederland in ieder geval zeker van een tweede plek in de poule.

Opnieuw speelden de heren een moeizame wedstrijd. In de eerste helft waren er van beide kanten weinig kansen, maar in de tweede helft begon het spel meteen op gang te komen en vielen er in een paar minuten zelfs twee doelpunten: eerst Nederland en zes minuten later India. In de laatste periode bleef Nederland op zoek gaan naar een doelpunt, maar het wilde maar niet lukken.

Met nog krap zeven minuten te gaan kreeg Nederland een strafcorner mee en maakte Mink van der Weerden de noodzakelijke 2-1. Vervolgens ging India voor alles of niets; er werd zelfs met een vliegende keep gespeeld. In de laatste seconde kreeg India uiteindelijk een strafcorner die de wedstrijd moest beslissen. Die eindigde niet in het doel, maar wel werd nog een strafcorner gegeven voor een Nederlandse overtreding. Nog eens drie strafcorners later werd er dan eindelijk echt gemist, waarmee Nederland definitef de winnaar van het duel werd.

Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs (Pro Shots / Action Images)
Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs (Pro Shots / Action Images)