Deriglazova pakt schermtitel na winst op titelverdedigster

Pino112

Inna Deriglazova heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haar eerste olympische schermtitel op het onderdeel floret weten te behalen. In de finale won de 26-jarige Russische met 12-11 van de titelverdedigster Elisa Di Francisca. Tijdens de Spelen van 2012 gingen alledrie de medailles nog naar Italië, maar dit jaar was er dus alleen Italiaans zilver. 

Beide speelster begonnen afwachtend aan de finale. Pas na twee speelminuten werd het eerste punt gemaakt door de Italiaanse schermster. Zij liep vervolgens uit naar 0-3, maar de Russische kwam terug en boog de achterstand om naar een 7-3 voorsprong. Di Francisca wist nog wel terug te komen tot 7-6, maar liep constant achter de feiten aan. Op 12-11 was de derde periode voorbij en was de Russische de winnares van het goud.

Di Francisca wist in de halve finale af te rekenen met de Tunesische Inès Boubakri. De wedstrijd werd tijdelijk onderbroken, omdat Boubakri medisch behandeld werd aan rugproblemen. Toen stond Di Francisca al voor en ze wist de wedstrijd uit te schermen met 12-9. Deriglazova bereikte de finale door met grote cijfers af te rekenen met haar landgenote Aida Shanayeva, het werd 15-3.

De strijd om het brons werd gewonnen door Boubakri. Ze leek hersteld van haar rugblessure, want ook zij wist te winnen van Shanayeva: het werd 15-11.