Real Madrid troeft Sevilla af en wint Europese Supercup

Redactie

Real Madrid heeft vanavond ten koste van Sevilla de Europese Supercup gewonnen. In Noorwegen werd het na verlenging 3-2. Real Madrid trad dinsdagavond aan met een aantal verrassingen in de opstelling. Zo speelde niet Karim Benzema, maar Álvaro Morata in de punt van de aanval bij de Koninklijke. Ook had trainer Zinédine Zidane gekozen voor debutant Marco Asensio. De Spanjaard met Nederlandse moeder en Spaanse vader speelde een goede wedstrijd, en was bovendien belangrijk voor Real Madrid.

In de eerste helft tastten beide ploegen vooral af. Real Madrid liet het balbezit aan Sevilla, dat op hun beurt maar weinig kon creëren. De stilte werd in de 21e minuut echter verbroken toen Asensio vanaf zo’n 27 meter prachtig uithaalde: 1-0. De openingstreffer was een klap voor Sevilla, dat in het eerste bedrijf amper aan kansen toekwam. Niettemin sloeg de ploeg vlak voor rust toe, toen de bal op het rand van het zestienmetergebied van Real raar bleef hangen. Franco Vázquez besloot vervolgens uit te halen: 1-1.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders dan in de eerste 45 minuten het geval was. Sevilla had het meeste balbezit, maar Real de kansen. Niettemin was het Sevilla dat in de 71e minuut op voorsprong kwam. Vitolo werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Sergio Ramos, waarna een penalty het gevolg was. De strafschop werd vervolgens koel binnengewerkt door Yevhen Konoplyanka. Zijn goal bleek niet genoeg voor Sevilla. Ramos maakte namelijk in de 93e minuut zijn fout goed, door Real Madrid naast Sevilla te koppen. Een verlenging was het logische gevolg.

In de verlenging was Real Madrid veel sterker. Het veldoverwicht werd alleen nog maar groter toen Timothée Kolodziejczak zijn tweede gele kaart ontving. Na een afgekeurde goal van Ramos creëerde Real nog een paar grote kansen, maar Sevilla-doelman Sergio Rico hield zijn ploeg op de been. Uiteindelijk was het dan toch Real Madrid dat aan het langste eind trok. Een prachtige rush van Dani Carvajal eindigde in een mooi doelpunt en bovendien een verdiende overwinning voor de Kokinklijke.

Sergio Ramos kopt de 2-2 binnen. (PRO SHOTS/Action Images)
Sergio Ramos kopt de 2-2 binnen. (PRO SHOTS/Action Images)