Pogba verkast naar Manchester United

Redactie

Paul Pogba maakt officieel de overstap van Juventus naar Manchester United. De middenvelder komt over voor een recordbedrag van 105 miljoen euro. Bij de Mancunians zal hij gaan spelen met rugnummer zes.

Pogba heeft een vijfjarig contract getekend bij de ploeg van José Mourinho en heeft de optie om deze verbintenis met één jaar te verlengen. De Fransman wordt met dit contract direct één van de best betaalde voetballers van dit moment. Naar verluidt kan Pogba de komende jaren 121 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Juventus maakte op zijn officiële website bekend een recordbedrag te ontvangen voor de transfer. Manchester United maakt de komende twee jaar in totaal 105 miljoen euro over voor de diensten van Pogba. Dit bedrag kan nog oplopen tot 110 miljoen euro.

Hiermee maakt Pogba voor een recordbedrag de overstap naar Manchester United. De middenvelder overtreft Gareth Bale, die in 2013 voor 100,8 miljoen euro naar Real Madrid vertrok.

Pogba keert met zijn transfer terug bij zijn oude club. In 2012 verliet de Fransman de club om transfervrij te vertrekken naar Juventus. De middenvelder kwam niet voor in de plannen van Sir Alex Ferguson en mocht vertrekken. Pogba ontwikkelde zich bij de club uit Italië de laatste vier jaar tot één van de betere middenvelders van dit moment.