Angolese handbalsters flikken het ook tegen Montenegro

heywoodu

De Angolese handbaldames ontpoppen zich tot hét sprookje van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na hun sensationele zege op Roemenië zaterdag was het maandag Montenegro dat eraan moest geloven tegen de enthousiaste Afrikaanse ploeg.

De Montenegrijnse vrouwen zijn met maar één doel naar Rio afgereisd: olympisch goud, nadat ze vier jaar geleden in Londen in de finale verslagen werden door Noorwegen. De grote ster van het team, Katarina Bulatovic, bracht de ploeg op voorsprong, maar Angola sloeg gelijk terug en had na een kwartiertje al een 8-4 voorsprong te pakken.

In tegenstelling tot Roemenië wist Montenegro wel partij te bieden aan het Afrikaanse handbalgeweld, wat leidde tot een 12-12 ruststand. Toch hield Angola alsmaar de overhand in het duel en Montenegro kwam niet meer dan één punt los van het verrassend sterke team. Dankzij Isabel Guialo kwamen de Afrikaanse dames zelfs op een 22-16 voorsprong, maar in de laatste minuten vocht de Europese ploeg zich knap terug. 

Met twintig seconden op de klok bracht Bulatovic het verschil terug tot één punt (26-25), maar Albertina Kassoma gooide de wedstrijd in de laatste seconde definitief op slot: 27-25 en de tweede stunt van Angola was een feit, ook dit keer onder meer dankzij ijzersterk keepen van Teresa Almeida. 

Met zeven treffers was Isabel Guialo (90) de grote vrouw van de Angolese ploeg (PROSHOTS/Action Images)
Met zeven treffers was Isabel Guialo (90) de grote vrouw van de Angolese ploeg (PROSHOTS/Action Images)